piektdiena, 2010. gada 19. februāris

VIDS, EDS, 4ATA un citi sūdabrāļi.

Šī laikam ir šīsnedēļas un visticamāk turpmākā laika diskutablākā tēma, esmu atlasījies man liekas, ka milijards viedokļus, par to, ka pie visa vainīgs Jakān, vai, ka tāda 4ATA vispār neeksistē un visādi vel brīnumi. Īstenībā vakar skatoties KNL man palika slikti, cik tomēr valstī IT līmenis ir nolaists un mazsvarīgs.

Vislabakais vakar šovā bija tas, ka neviens tā arī neuzņēmās vainu itkā to varēja Exigent izdarīt, itkā to varēja VIDs izdarīt, vai vispār kāds kiborgs no malas vai debesīm.

Aizvien vairāk un vairāk man sāk nepatik Latvija ar visiem šiem idiotismiem katra līmeņa galā, ja jau sistēma tā nestrādā? Tad varūbūt vajag viņu mainīt?? Latvijas likumdošanā vislabākais ir tas, ka reāli neviens nevar būt vainīgs PĒC izdarītā, tā notika/noticis ir ar daudzām lietām, tas pats tilts, daudzi nepareizie pieņemtie lēmumi… bet vai kāds ir sodīts? NAV. Cerēsim, ka pēc tām milijard dienestu izmeklēšanām kaut kas mainīsies

Labi, aizrāvos jau.. turpināšu par tēmu.

4ATA, intereneta resursos meklējot par šo “armiju” vispār nevar atrast un neviens par tādu nav dzirdējis, ne par viņu ideoloģiju, ne par kādām citām lietām, gogolis klusē.

Blogos, twiterī šo to var atrast un cik tā lasot esmu izsecinājis, ka reāli viņiem paveicās, ka kāds Exigent bijušais/esošais darbinieks ir izpļurkstējies. Citāts no Dombura sarunas ar tā saucamo Neo (4ATA pārstāvis): “Atkal neprecīzs atreferējums. 4ATA aģentam (varbūt precīzāk 4ATA atbalstītājam, kurš mums nodeva šo informāciju) viens cilvēks, kas piedalījās pie EDS izveides (ietver ne tikai programmēšanu) pie "alus kausa" izpļāpājās. Pēc tam "aizgāja ciet".”

Tā tas redziet Latvijā notiek, cilvēks nevis aiziet izstāsta firmai, ka ir tāda lieta, bet vienkārši dzerot izstāsta, nu to jau nevar zināt, vai viņš nemēģināja, iespējams, ka mēģināja. Viņi paši itkā esot no Lielbritānijas, trīs cilvēki ir tie kas tiek pie datiem, tas ir pēc viņu sacītā. Nezinu cik tur taisnība, jo VID nevarēja pateik, vai datus ir lejupielādējuši vairākas reizes, vai tikai vienu un VISS VISS sliktākais ir tas, ka neviens nevar pateikt, vai dati tikarediģēti vai tas reāli bija iespējams? To neviens nezin un visi klusē. Pēc manām domām nemaz tik traks nav noticis nekas, jo tāpat Latvijā ir tāds korupcijas līmenis, ka visu var nopirkt par naudu. Cerams, ka tā arī notiks, kā saka 4ATA, ka viņi izmantos to prêt politiķiem, tikai ceru, ka viņi ir pietiekoši labi datu analītiķi un tas notiks vel līdz manām kāzām, jo tomēr 3 cilvēki, rēķinot, ka noteikti viņiem ir jābūt darbam, tomēr, 7`200`000 dokumentu..


Starpcitu, man liekas, ka VID smagi fleitē, par to, ka tikai 118`000 Juridisku personu dokumenti ir nonākuši 4ATA rokā, ja jau pieņemsim, ka viņi tos dokumentus lejupielādēja 3 mēnešus tad pasaki kā var no 7`200`000 dokumentiem sanākt 118`000 juridisku personu, elementāra matemātika, mums ir 7`200`000 dokumenti kurus sadalam ar 188`000 juridiskām personām, iegūstam skaitu, ko vidēji katra no šīm personām iesniegusi caur EDS, tas sanāk 61 dokuments, tad pa cik ir 3 mēneši tad sadalam ar 3 sanāk, ka 20 mēnesī dokumentus iesniedz. Vaitad nebija tā, ka VID jāiesniedz ir 5 dokumenti??

Secinājumus izdarat paši.

p.s. man prikolē kā 4ATA raksta l33t rakstā, un tur čaļiem/čalenēm ir ap 20-25, jo viņi tak nēsot nekādi 12 klasnieki (to viņi paši teica) !


p.s.s daudziem interesē kas tas EDS ir, nu tad dodu Jums iespēju ieskatīties : https://edsdemo.vid.gov.lv/Eds/Pages/Login.aspx?ac…

logins: demo

parole: demo


Informācija zagta no visām malām, paldies par uzmanību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru