ceturtdiena, 2010. gada 25. februāris

Alus keks

Nepieciešams:

2 olas
110 g sviesta
250 g cukura
175 g miltu
50 g kakao pulvera
200 ml alus
1 tējkarote cepampulvera
50 g tumšās šokolādes
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu sakuļa ar cukuru, pievieno olas, cepampulveri, kakao, pamazām pielej nedaudz alu, tad liek klāt miltus, tā pamazām pieliek visus miltus un pielej visu alu. Izmaisa, lai nav kunkuļu. Šokolādi sarīvē, pieliek mīklai. Mīklu ieliek ar sviestu izsmērētā cepamformā un cep 180 grādos ap 30 minūtēm (pārbaudiet ar kociņu, ja mīkla biezāka, būs nepieciešamas vēl dažas minūtes). Gatavu keksu atdzesē, pārkaisa ar pudercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru